HET stripfestival van Gouda en omgeving!

2015

Gouds Stripbier in onze webshop

Strips op de Markt 2015 gemist? Vanaf vandaag in onze webshop te koop: Gouds Stripbier 2015 met etiket ontworpen door René Windig.
Ook het losse etiket en de prent zijn te bestellen! Klik HIER om naar onze webshop te gaan.

Stripbier_2015_b
Gouds Stripbier editie 2015. Klik op de foto voor meer info of bestellen.

Fotoalbum

Alle foto's van Strips op de Markt editie 2015 staan op onze Facebook pagina. Geen Facebook? Geen probleem, klik HIER of ga in het menu bovenin naar foto's. Veel plezier met het bekijken van de foto's.

Gelukkig hebben we de foto's nog Happy

De foto's van Strips op de Markt 3 mei 2015 kunt u HIER bekijken! (Facebook album)

Strips op de Markt 2015

Wij zijn er klaar voor!

Overhemden_SodM

Stripveiling

Wist u dat de veilinglijst voor de stripveiling is te downloaden in word en pdf formaat? Zo kunt u vast uw eigen exemplaar uitprinten. Klik HIER.

heinz_stripveiling

Leroy Soesman

Tekenaar Leroy Soesman is één van de vele tekenaars die zondag bij ons te gast zijn. U kunt de tekenaars vinden in het Stadhuis van Gouda (horeca gedeelte). Onze hoofdgast René Windig en Charel Cambré kunt u vinden in De grote Zalm zaal van Brasserie De Zalm op de markt van Gouda. Windig signeert vanaf 11.00 uur, Cambré vanaf 13.00 uur.

AquaInvicta P@per CoverKronWaterP06a6edit

Tekenaars update!

Komende zondag 3 mei zullen de tekenaars vanaf 11.00 uur hun werk verkopen en signeren. Tekenaar Charel Cambré zal vanaf 13.00 uur signeren!
Een last minute aanmelding: karikatuurtekenaar Fer Laurens is er ook dit jaar weer bij!

Fer_Laurens

Niet zeuren, Heinz!

Alleen te koop tijdens Strips op de Markt: het boekje Niet zeuren, Heinz! samen met een unieke prent. De prijs? € 7,50 Let op: de oplage is slechts 30 stuks! Mis dit niet! Te koop in De Grote Zalm zaal van Brasserie De Zalm. Zowel het boekje als prent worden gesigneerd door Rene Windig!

niet_zeuren_heinz

heinz_prent_boekje_2

Uniek materiaal van onze tekenaars

Komende zondag zullen de tekenaars veel origineel en uniek materiaal bij zich hebben en verkopen! Danker Jan Oreel heeft een nieuwe prent bij zich, een setje kaarten van Hel, een miniboekje met de eerste 6 pagina's van het tweede verhaal van Hel: de Sibylle-codex.

Hel-kaart-serie-envelop

Hel_Sybille_Codex

Fameuze Fanclub

Ook dit jaar zijn ze weer onze buren van de Strips op de Markt infokraam: De Fameuze Fanclub. Voor de leden is bij deze kraam het ledenbeeldje 2015 af te halen!

fameuze_fanclub

Veilinglijst bekend!

De veilinglijst voor de stripveiling zondag 3 mei is bekend en te downloaden in WORD en PDF formaat.
Ga naar de
veilingpagina om de lijst te bekijken of te downladen.


Toon_t-shirt
Veilingkavel nr 7: FC-Knudde T-shirt met handtekening van Toon van Driel

Agent 327 wordt verfilmd

De Nederlandse strip Agent 327 wordt verfilmd. De serie van tekenaar Martin Lodewijk wordt een animatiefilm van studio Blender en filmproducent Fu Works.
Martin is bij ons te gast op zondag 3 mei. Klik op de foto voor meer info. Bron: De Volkskrant

Agent 327_film
© YouTube

Stormblooper T-shirt van Meinder Buynink

Tekenaar Meinder Buynink zal op 3 mei zijn nieuwe T-shirt lanceren: Stormblooper Squad 2.0! Volop verkrijgbaar in de maten S, M, L, XL, XXL en 3XL.
Een kleine preview van het T-shirt hier onder.

mb_shirt_04_sbs2_Normal

Unieke ex libris van Charel Cambré

Tekenaar Charel Cambré heeft speciaal voor Strips op de Markt een fraaie prent gemaakt die alleen op zondag 3 mei te koop is voor € 10,-
De oplage? Slechts 40 genummerde exemplaren! U kunt Charel Cambré tijdens Strips op de Markt vinden in de Grote Zalm Zaal van De Zalm.

ex-libris-gouda

Opening tentoonstelling in Goudse Sint-Janskerk

Vanmiddag heeft de burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker, de tentoonstelling 'Bijbelse Strips' in de Sint-Janskerk officieel geopend. Vanaf vandaag te zien tot woensdag 24 juni in de Goudse Sint-Janskerk.

Sint_Jan_05

Sint_Jan_04

Meer foto's zijn HIER te zien.

Tekenaars update: Sytse Algera

We kunnen weer een gast toevoegen aan de lijst: Sytse Algera. (scenarist) Hij komt dit jaar met 4 nieuwe boeken. De Vries , 24/7 beiden verschijnen in de zomer. Lemuria, Cell, Delta 4, Aqua Invicta, zijn andere series van hem. De tekenaar van zijn nieuwe serie Aqua Invicta, Leroy Soesman komt ook mee naar Gouda! Sytse neem op 3 mei ook ongepubliceerd artwork van Lemuria en een aantal exclusieve prenten mee!

Delta-4_cover

Tentoonstelling 'Bijbelse strips' (update)

Woensdag 22 april zal de tentoonstelling 'Bijbelse strips' in de Sint Jan van start gaan! Opening om 17.00 uur door de burgemeester van Gouda, Milo Schoenmaker. Lees hier het persbericht. (PDF download)

Bijbelse strips banner

Proost!


Heinz_stripbier_2015

Origineel René Windig werk te koop!

Onze hoofdgast, René Windig (Heinz) zal niet alleen tekenen en signeren maar ook origineel werk verkopen tijdens Strips op de Markt zondag 3 mei.

windig_verkoop

Unieke ex-libris van Charel Cambré

Charel Cambré, tekenaar van Suske en Wiske nieuwe stijl, zal binnenkort speciaal voor ons een unieke ex-libris tekenen welke te koop zal zijn tijdens Strips op de markt zondag 3 mei! Binnenkort meer nieuws hierover!

Opening tentoonstelling door burgemeester!

Woensdag 22 april: opening van de speciale tentoonstelling “Bijbelse strips” in de Goudse Sint-Jan! Deze officiële opening zal worden verricht door Milo Schoenmaker, burgemeester van Gouda! Tijdstip opening: 17.00 uur.

Preview Stripbier etiket Heinz 2015

Alvast het bier etiket van het Gouds Stripbier editie 2015 zien? Dat kan hieronder!

Bieretiket Heinz 2015

Update tekenaarslijst

Hebben we nog plaats voor nog meer tekenaars? Natuurlijk! Welkom Meinder Buynink! Op zondag 3 mei zal hij zijn nieuwe T-shirt lanceren!

Tekenaar Meinder Buynink

Tekenaar toegevoegd!

En weer heeft een tekenaar zich aangemeld voor Strips op de Markt: Danker Jan Oreel. Maak hier kennis met hem.

Strips op de Markt in de Goudse Post

Gisteren in het AD, vandaag in de Goudse Post Happy


GP_artikel_kelin
Klik op het artikel voor een grotere versie!

Strippen op de markt cartoon

Strips op de Markt in het AD

Vandaag stonden we met een artikel in het AD. Klik op het artikel voor een grotere versie.


Artikel in Algemeen Dagblad
Tentoonstelling “Bijbelse Strips” in de Goudse Sint-Janskerk

Woensdag 22 april: opening van de speciale tentoonstelling “Bijbelse Strips” in de Goudse Sint-Jan!
Open vanaf die datum tot woensdag 24 juni, Sint-Jansdag. Op die datum wordt het Guinness Book of Records record “Het  langste en grootste stripverhaal ter wereld: De Goudse Glazen” officieel bekrachtigd. Deze tentoonstelling is ingericht door Strips op de Markt, naar aanleiding van dit record. Er wordt geen extra entree voor de tentoonstelling geheven!Sint-Janskerk Gouda
Klik op de afbeelding om de site van de Goudse Sint-Janskerk te bezoeken.

Strips op de Markt op Twitter!

Het kon niet uitblijven natuurlijk, Strips op de Markt is vanaf vandaag te vinden op twitter. Klik op het kleine Twitter icoontje in de grote titelbalk bovenin! Volg ons en mis niks!

Twitter_logo_blue

Archie, de man van staal redt Rotterdam

Verkrijgbaar bij uitgeverij Amor Vincit Omnia het nieuwe stripalbum van Archie, de man van Staal getekend door Bert Bus en getiteld: Archie, de man van staal redt Rotterdam

Archie-redt-Rotterdam-Bert-Bus

Wasco

Een nieuwe naam aan de lijst met tekenaars toegevoegd. Striptekenaar G.Wasco

Wasco_kattenprent

Tekenaar Nico Schuurman presenteert zijn nieuwe uitgave

In 2013 was hij er ook bij, deze editie van Strips op de Markt zal hij er ook weer zijn, tekenaar Nico Schuurman, bekend van zijn uitgave Grebbelinie 1940. Ede 1944 & Market garden is zijn nieuwste uitgave.

Ede 1944 cover Nico Schuurman

Rik Willemen

Een nieuwe naam is toegevoegd aan de lijst met tekenaars: Rik Willemen. Rik tekende het stripalbum 'A Song Called City'. Even kennis maken met Rik? Klik hier.

A Song Called City

Flyer gereed

Natuurlijk speelt HEINZ ook de hoofdrol op onze flyer en poster! Alvast even zien? dat kan, klik HIER voor de flyer voorkant en HIER voor de flyer achterkant.

SodM_flyer_web

Tekenaar Alex Turk zal er ook bij zijn!

Er weer mogen we een naam aan de steeds langer wordende lijst van tekenaars toevoegen: Alex Turk. Alex is een Nederlandse striptekenaar, bekend van Mevrouw de Heks en Timo.

Alex Turk

Eric Heuvel ook aanwezig!

In 2013 was hij onze hoofdgast, in 2014 was hij aanwezig en ook in 2015 is hij er weer bij: Eric Heuvel!
January_Jones

Hennie Vaessen presenteert zijn nieuwste stripboek over de slag op de Grebbeberg

Hennie Vaessen presenteert zijn nieuwste stripboek over de slag op de Grebbeberg. De cover van dit album is hier al te zien!

strijd_om_de_grebbeberg


Dick Heins komt naar Strips op de Markt

De lijst met tekenaar begint al langer te worden! Ook Dick Heins zal aanwezig zijn bij de 9e editie van Strips op de Markt!

Dick_Heins_3

Charel Cambré, de tekenaar van Amoras, komt signeren in Gouda.

Amoras, oftewel Suske & Wiske nieuwe stijl, is een stripreeks van tekenaar Charel Cambré en schrijver Marc Legendre. Het eerste album maakte nogal wat los en verscheen op 8 mei 2013. Charel Cambré komt naar Strips op de Markt 2015 om te signeren! Meer nieuws volgt!

cambre

Martin Lodewijk komt naar Gouda!

Martin Lodewijk komt naar Gouda op zondag 3 mei 2015! En Martin komt niet alleen! Hij heeft de nieuwe Agent 327 bij zich! Dit nieuwe deel zal uitkomen in april en heeft als titel ' De Daddy Vinci Code'.

Agent 327, De Daddy Vinci Code

Inschrijfformulier voor Strips op de Markt 2015 online!

Vanaf vandaag staat het inschrijfformulier voor standhouders online. Je kunt het vinden in het menu bij standhouders of nog makkelijker: klik HIER om het direct te downloaden in MS Word formaat.

Nieuwe website

Vanaf vrijdag 16 januari 2015 is onze nieuwe website online Happy
Nog
'under construction' dus de komende tijd zal er nog aan gewerkt worden!

De website van Strips op de Markt maakt gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben wij uw toestemming nodig. Klik op akkoord om door te gaan.