HET stripfestival van Gouda en omgeving!

2018

Even terugkijken met De Stripvlogger

Wat een prachtige dag en stripbeurs was het zondag 6 mei op de Goudse Markt. Nog even terugkijken? Dan kan ! Met dank aan De Stripvlogger.


Strips op de Markt in de Goudse Post en het AD

Strips op de Markt in de Goudse Post en het AD

Schermafbeelding 2018-05-09 om 19.26.54
Klik HIER om het artikel in het AD te lezen.

Foto's editie 2018

Dat was het dan weer! En wat een weer! Nog even terugkijken? Dan kan, klik hier voor de foto's! Taggen maar!

Luk_en_Luke
Op de foto: Luke en Luk

Urbanus en Urbanus

Urbanus en Urbanus zijn er helemaal klaar voor!

Urbanus_en_Urbanus

Afmelding Dick Heins en Wilbert van der Steen

Tekenaar Dick Heins heeft zich afgemeld voor Strips op de Markt. Helaas is Dick nog niet voldoende hersteld na een operatie. Ook Wilbert van der Steen heeft zich afgemeld i.v.m. gezondheidsproblemen. Wij wensen Dick en Wilbert beterschap!


Line up Hollandsch Metaal/Manga

De line up van Hollandsch Metaal/Manga voor zondag 6 mei, Strips op de Markt:

1. Boy Akkerman
2. Dinesh van den Berg
3. Marc Scherbateyev
4. Renee Rienties
5. Ulrik Nilsson
6. Feroz Nazir
7. Ralph Dikmans
8. Irene Berbee

Zonnebril en korte broek!

Dat ziet er goed uit voor komende zondag!

weer_zondag_6_mei


Gouds Stripbier

Gouds Stripbier editie 2018, te koop bij onze infokraam zondag 6 mei! Willy Linthout heeft voor ons het etiket getekend!

Gouds_Stripbier_2018

Fameuze Fanclub

Komende zondag 6 mei is De Fameuze Fanclub ook weer van de partij op Strips op de Markt in Gouda! De weersvoorspellingen zijn gunstig, dus kom ook naar Gouda voor een gezellige combinatie van strips en zonovergoten terrasjes! Ben je lid van De Fameuze Fanclub maar was je een paar weken geleden niet op de Fandag in Nieuwegein? Dan is dit een mooie herkansing om je ledenbeeldje van Rikki gratis te komen afhalen. Ben je nog geen lid? Kom dan zéker naar onze kraam en laat ons je overtuigen om bij de club te komen! Dan krijg je dit fraaie beeldje ook meteen mee en ontvang je viermaal per jaar ons magazine Versus! Tot zondag?

31590076_1883389865027809_326576389631246336_n

Roze portfolio

Speciaal voor het Roze Jaar is in samenwerking met Strips op de Markt een beperkt verkrijgbaar portfolio samengesteld met tekening van maar liefst 16 tekenaars. Zondag 6 mei verkrijgbaar tijdens Strips op de Markt voor € 40,- per stuk. Een exemplaar reserveren? Stuur een mailtje naar christien@stripsopdemarkt.com.


RZ_portfolio_1

RZ_portfolio_3
Cosplay!

Lucky Luke, Urbanus en andere cosplayers ontmoeten? Je komt ze tegen op de Goudse markt zondag 6 mei!

Ruter_Gret_dutch_lucky_luke
Dutch Lucky Luke is Rutger Gret. Foto bron: YouTube

Luxe Urbanusalbum op de veilinglijst

Nog zo'n uniek item in de stripveiling: Luxe Urbanusalbum* op groot formaat van De Buljanus-dreiging; oplage 35 (genummerd 23/35) met een originele pagina (de stroken 81 t/m 84); Uitgave uit 2011. Stripveiling kavel nummer 35.

01
*afbeelding kan afwijkend zijn van het te veilen exemplaar.

Het stripboek Atlantikwall is klaar (Hennie Vaessen)

Het stripboek Atlantikwall is klaar! (Gemaakt door Hennie Vaessen, Tine Bouwhuis en Jeroen Rijpsma)

Atlantcwall_Hennie_Vaessen

Gratis een kaartenset van 5 ansichtkaarten bij aankoop van het stripboek Atlantikwall. Alleen op 5 mei op de Meet & Greet en op 6 mei bij  'Strips op de Markt" Gouda.

kaartenset_Hennie_vaessen
Gratis kaartenset. Meer info? Klik hier.

Ridder Eric Heuvel!

Eindelijk een ridder op onze stripbeurs in Gouda!

Na Jan Kruis, Kees Kousemaker, Martin Lodewijk, Jan van Haasteren en Thom Roep is vandaag ook Eric Heuvel bekroond met een Koninklijke Onderscheiding voor zijn bijdrage aan het Nederlandse beeldverhaal.

31290675_1728596577223524_8916398255919595520_o
Foto: Erwin Suvaal. Tekst bron: Stripnieuws

Hollandsch Metaal/Manga line up

Ook dit jaar weer bij ons te gast, de tekenaars van Hollandsch Metaal. De line up voor dit jaar is iets anders: Feroz Nazir zal Maurice Heuts vervangen.

Sinds zijn jongste jaren is Feroz Nazir gefascineerd door tekenen.
Met pen en papier was hij uren zoet. Tot de dag van vandaag is tekenen een belangrijk deel van zijn leven.
Ideeën en afbeeldingen komen in zijn hoofd en die moeten gewoon op papier gezet worden.

Design/tekenwerk:

  • Het vampier verhaal Chosen, geschreven door beste vriend Silviano Mendo, verschenen in Shock Classics #48 en #49 (Windmill Comics)
  • Een pinup in de strip 'A Muse betwixt the sun and moon' (IMP)
  • Diverse medische posters op beurzen namens Portavita B.V.
  • Het hardloop shirt van Portavita B.V. voor de Dam tot Damloop: edities 2013, 2014, 2015, 2016, 2017
  • Monstober Artbook by Feroz NazirSneak preview

Sneak preview

Urbanus_prenten

Roze IJsjes van David's Gelato

Strips op de Markt is partner van Roze Zaterdag 2018 en daarom komt David's Gelato zondag 6 mei rond 12:00 uur* met een ijskar roze ijs verkopen!
*Mits het niet te slecht weer is. Maar wij hopen natuurlijk op prachtig ijsjes weer!


Urbanus_lekker_likken

Originele tekening bieretiket geveild!

Heb je 'm al bekeken of gedownload? De veilinglijst voor de stripveiling op zondag 6 mei! Klik hier voor de lijst.

Kavel nummer 36 is een bijzondere: de originele tekening van het bieretiket 2018 (Willy Linthout) Een preview zie je hieronder.
bieretiket_origineel_linthout
Tekening: Willy Linthout


Sytse en Patrick

Ook dit jaar zijn ze weer aanwezig: Sytse Algera en Patrick van Oppen! Dit jaar hebben ze een speciale beursuitgave van Vluchtelingen bij zich. Wees er snel bij want deze oplage is gelimiteerd: 25 stuks!

DSC_0065
Foto: Strips op de Markt, Peter-B

Roze portfolio 2018

De speciale 'Roze Portfolio 2018' ligt hier op de tekentafel (zie foto) Mis 'm niet en koop deze speciale portfolio op zondag 6 mei tijdens Strips op de Markt. Te koop bij de infokraam.

RZ_portfolio_2018
Een exemplaar reserveren? Stuur een mailtje naar christien@stripsopdemarkt.com

Bericht voor onze bezoekers en gasttekenaars

Na 11 jaar te hebben samengewerkt met de Burgerhal gaat de organisatie van Strips op de Markt dit jaar een ander onderkomen betrekken. In restaurant Koeien en Kaas brengen we op 6 mei een belangrijk deel van onze tekenaars onder. We hebben daar de beschikking over een ruime bovenverdieping alwaar de tekenaars hun albums van een tekening en signatuur zullen voorzien. Het adres van Koeien en Kaas is Achter de Waag 20, direct grenzend aan de Markt. Het restaurant ligt naast Café-restaurant De Zalm waar de andere helft van onze tekenaars die dag verblijft. We hebben er vertrouwen in dat de samenwerking succesvol zal zijn en onze bezoekers hun weg naar Koeien en Kaas weten te vinden.


koeienenkaas-gouda_logo

Nudiske deel 2

Marc Scherbateyev, tekenaar van Nudiske, zal tijdens Strips op de Markt, het nieuwe deel presenteren! De Titel van Nudiske deel 2 is 'Minder van hetzelfde'.


Nudiske deel 2 Minder van hetzelfde

Strips op de Markt in het stripjournaal!

Beluister zeker even deze podcast. Onze PR medewerker Teus, geeft een interview over de komende editie van Strip op de Markt.

Karikaturist Fer Laurens

Wat is Strips op de Markt zonder karikaturist Fer Laurens! Ook dit jaar zijn wij blij dat hij er weer is! Laat zondag 6 mei een mooie karikatuur van u maken, klaar terwijl u wacht!

Karikaturist Fer Laurens

Unieke veilingkavel!

Strips op de Markt heeft ook dit jaar weer traditiegetrouw een stripveiling! De veilinglijst maken wij zeer binnenkort bekend! Onze gast, Rutger Gret (Dutch Lucky Luke) heeft deze drie fraaie Lucky Luke tekeningen gemaakt. Hebben? Dat kan! Biedt dan mee op dit kavel tijdens de stripveiling!

Lucky_Luke_drieluik_veiling
Vlnr: Jolly Jumper, Lucky Luke en Rataplan.

Nieuwe Claire!

De nieuwe Claire - deel 29: Maak Plaats! - is voor het eerst tijdens Strips op de Markt verkrijgbaar! En natuurlijk met een mooie (hand)tekening erin van Robert van der Kroft!

Cover-Claire

Urbanus en Lucky Luke

Urbanus en Lucky Luke, als dat maar goed gaat zondag 6 mei…..

Urbanus_vs_Lucky_luke_FB
Cartoon: Peter-B 2018

Roze porfolio en meer

Een aantal gasttekenaars is gevraagd een tekening in het kader van Roze Zaterdag te maken. Uit de vele verrassende inzendingen heeft het bestuur van Roze Jaar Gouda een selectie gemaakt. Deze thematische tekeningen verschijnen in een beperkte oplage in speciale portfolio.

Eerder lieten we alvast de tekening zien van
Eric Heuvel. Nog eentje zien?


RZ_portfolio_dick_heins
De bijdrage van Dick Heins.


In de krant!

Schermafbeelding 2018-04-04 om 09.12.01

Klik op de foto om het artikel te lezen.

Strips op de Markt en Roze Zaterdag

Dit jaar komt de Roze Zaterdag naar Gouda! Strips op de Markt gaat hieraan aandacht besteden. Er zal een speciale portfolio verschijnen met thematische tekeningen, gemaakt door een deel van onze gasttekenaars. Deze speciale portfolio is te koop tijdens Strips op de Markt zondag 6 mei.

Binnenkort meer informatie over deze speciale portfolio.


MAIL KLEINAlvast een bijdrage zien van één van de tekenaars?
RZ_portfolio_eric_heuvelAnimatiefilm Urbanus

De Belgische komiek Urbanus werkt aan zijn eerste animatiefilm. Volgens Belgische media gaat de bioscoopfilm, die De Vuilnisheld heet, 27 februari 2019 in première.

De film komt voort uit de populaire stripreeks over Urbanus die de komiek al meer dan dertig jaar maakt met tekenaar Willy Linthout. Er verschenen tot nu toe ruim 175 albums waarvan tien miljoen exemplaren zijn verkocht. De Belgische komiek zal de stem van zijn eigen personage inspreken; daarnaast zijn in de film onder meer acteurs Sven De Ridde en Frances Lefebure te horen. De animatie wordt geregisseerd door Vincent Bal. In De Vuilnisheld sluiten de bewoners van Tollembeek, de woonplaats van Urbanus en zijn getekende alter ergo, een lucratieve deal met een schimmige Rus die tegen forse betaling gevaarlijk afval in de stad mag storten. Urbanus is groot voorstander van de deal, omdat hij dan eindelijk een verlovingsring voor Juf Pussy kan kopen.

Bron:
nu.nl

Grueson deel 3 van Yan Gevuld

Grueson deel 3 zal te koop zijn tijdens Strips op de Markt

Net zoals delen 1 en 2 terug 80 pagina's absurde humor in korte verhalen, in
zwart en wit zoals dat hoort bij zwarte humor! De beursprijs van deel 3
bedraagt 12,50 euro.

3E-cover-px500

montage-px500

Gouds Stripbier editie 2018

Het Gouds Stripbier editie 2018 is zondag 6 mei verkrijgbaar bij onze infokraam!
Hier alvast een exclusieve preview van het etiket ontworpen door Willy Linthout.

Bier_etiket_2018_preview

Cosplayers

Cosplay, is helemaal hot en heel gaaf om te zien! Weet je het nog? Cosplay Vanne als Elsje in 2016?

Vanne en Gerben Valkema

Heb je deze cosplayers gezien vorig jaar? (Zie foto hieronder) Heb je ze gemist? Dan hebben we goed nieuws, ook dit jaar zijn ze er weer!

Cosplay 2017 Strips op de Markt

Ook dit jaar hebben we een extra bijzondere gast: 'Dutch Lucky Luke'
(Rutger Gret) Ontmoet de Nederlandse Lucky Luke!

Cosplay 'Dutch Lucky Luke'
En Urbanus dan? Ja die komt ook! Niet de echte, maar stripfiguur Urbanus!

Nieuwe flyer

We gaan weer flyeren binnenkort, alvast even zien?

Flyer_2018

Wie gaat onze 500ste vind-ik-leuk worden?

We hadden het zelf nog niet eens in de gaten maar onze Facebook pagina heeft bijna 500 vind-ik-leuks! Wie gaat de 500ste worden? Hij of zij wint een leuk 'Strips op de Markt' prijzenpakket, af te halen bij onze infokraam op zondag 6 mei in Gouda!


Klik snel op het plaatje hieronder!

500_likes_actie
Urbanus stripfiguur: © WPG.BE (Standaard Uitgeverij)

Update: de 500ste vind-ik-leuk is binnen! Gefeliciteerd Rob van der Nol!

Strips op de Markt 2018

Urbanus_Gouda_1

De website van Strips op de Markt maakt gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben wij uw toestemming nodig. Klik op akkoord om door te gaan.