HET stripfestival van Gouda en omgeving!

D'auwe

De lijst van tekenaars die naar Strips op de Markt komen, begint langer te worden. Ook D'auwe (Dirk van der Auwera) komt weer naar Gouda. Zijn laatste album, Ridder Dolf, Het Hanzecomplot, uitgegeven door Paul Reichenbach, dateert van augustus vorig jaar. Een nieuw album is in de maak. Speciaal voor Strips op de Markt zal D'auwe een ex libris maken die zich afspeelt in Gouda.

Het Hanzecomplot

Ex libris D'Auwe
De ex libris welke D'Auwe maakte voor een stripbeurs in Gooik

Primeur: De Meimoorden

Tijdens Strips op de Markt wordt het eerste exemplaar van het stripalbum 'De Meimoorden' officieel gepresenteerd! Het album, getekend door Eric Heuvel, is een 'verstripping' van een spannende thriller van auteur Jacques Post. Het verhaal gaat over de zoektocht van een jongeman naar de moordenaar van zijn vader, dit in het voorjaar van 1940 te Rotterdam, voorafgaand aan het bombardement.

De schrijver, de tekenaar en de uitgever zullen op 5 mei aanwezig zijn tijdens Strips op de Markt.

Meer nieuws over deze primeur binnenkort op deze site!


Post en Heuvel
Jacques Post (links) en Eric Heuvel (rechts) (Foto © Peter Beemsterboer/Stripglossy)

De meimoorden cover
Lees alles over de auteur en tekenaar van 'De Meimoorden' hier. Of klik op de afbeelding.

Nico Schuurman

Wij zijn blij te mogen melden dat ook dit jaar Nico Schuurman weer aanwezig zal zijn tijdens Strips op de Markt. Zijn nieuwe album Pegasus & Kamp-Mooiland, is uiteraard te koop tijdens onze stripboekenmarkt.

Pegasus cover
Klik op de afbeelding voor meer info over dit album.

Strips op de Markt in de krant

Strip op de Markt in de Goudse Post van woensdag 6 maart 2019.


Artikel_GP_6_maart_2019_klein
Klik op de afbeelding of klik hier om het artikel te lezen.

Onze nieuwe poster!

Zoals elk jaar hebben we ook nu weer een poster met daarop een tekening van de hoofdgast: Robbedoes. Deze fraaie tekening is gemaakt door Charel Cambré exclusief voor Strips op de Markt! Bekijk 'm hier!


Poster Strips op de Markt 2019

Rutger Gret, Dutch Lucky Luke komt weer naar Gouda

Heb je Rutger Gret gemist vorig jaar? Dan heb je dit jaar een nieuwe kans! Wij zijn blij te mogen melden dat hij weer naar de Goudse Markt komt: Rutger Gret oftewel de 'Dutch Lucky Luke'! Klik op de foto voor meer info over Rutger.

Rutger_Gret_Dutch_Lucky_Luke
Foto: © Strips op de Markt | Peter-B

Primeur: 1e Nederlandse Strip Bierviltjes Index

Wist je dat heel veel tekenaars wel eens een bierviltje hebben gemaakt/getekend? Nee? Nico Stalenburg heeft er heel veel verzameld in de 1e Nederlandse Strip Bierviltjes Index. Deze zal voor het eerst verkrijgbaar zijn tijdens Strips op de Markt op 5 mei 2019!Onze hoofdgast voor 2019 is bekend!

Hoofdgast? Hoofdgasten bedoelen we: Robbedoes en zijn huidige tekenaars Charel Cambré en Hanco Kolk zullen bij ons te gast zijn in Gouda tijdens Strips op de Markt, zondag 5 mei 2019.


met-de-auto-naar-het-zuiden-1
Afbeelding: Charel Cambré

De website van Strips op de Markt maakt gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben wij uw toestemming nodig. Klik op akkoord om door te gaan.