HET stripfestival van Gouda en omgeving!

Bijdrage Tsjernobylkinderen VZW

Strips op de Markt Gouda presenteerde op zondag 3 mei 2019 een speciale editie van het nieuwe Senne en Sanne album van Marc Verhaegen, getiteld 'Tsjernobyl'. Vanwege de annulering van Strips op de Markt, verkochten wij deze exclusief via onze site en Facebook pagina. Dit was een groot succes.

Met je aankoop steunde je ook het werk van Tsjernobylkinderen VZW, de organisatie die gezondheidsvakanties organiseert voor Tsjernobylkinderen.

Dankzij jullie aankoop van het album heeft Strips op de Markt een bijdrage van € 312,50 overgemaakt naar
VZW Tsjernobylkinderen.


Meer info over het album van Marc Verhaegen? Klik dan
hier.Primeur: Senne en Sanne album van Marc Verhaegen

Strips op de Markt Gouda presenteert een speciale editie van het nieuwe Senne en Sanne album van Marc Verhaegen, getiteld 'Tsjernobyl'.
Het album is in Nederland nu alleen hier verkrijgbaar in softcover (oplage: 50 stuks, € 14,95) en hardcover (oplage 25 stuks, €34,95), genummerd en voorzin van Strips Op de Markt festivalsticker en stempel.

Update: hardcover edite
UITVERKOCHT!


Bestellen kan via onze Facebook pagina, klik hier. Geen Facebook? Klik dan hier.


Zeker geen makkelijk, maar wel een belangrijk onderwerp; de Belgische organisatie Tsjernobylkinderen vzw, wil o.a. met dit album onze samenleving bewust maken van de gevolgen van een nucleaire ramp.
Met je aankoop steun je ook het werk van Tsjernobylkinderen vzw, de organisatie die gezondheidsvakanties organiseert voor Tsjernobylkinderen.
Klik op de albumcover voor meer info.


Senne en Sanne cover

Nederlandse albumprimeur!

Wij waren er al helemaal klaar voor: de 14e editie van Strips op de Markt Gouda, aanstaande zondag 3 mei. Zoals bekend, gaat het evenement helaas niet door. Een van de prachtige albumprimeurs die we hadden gepland, willen we je echter niet onthouden.

Kijk aanstaande zondag op onze Facebookpagina, want om 10.00 uur maken we 'm officieel bekend en kun je een exclusieve, genummerde SodM-editie bestellen. Wees er wel snel bij, want op=op!
Benieuwd? Een tipje van de sluier laten we je zien in deze video!


Senne_&_Sanne
Screenshot uit de YouTube video.

Strips op de Markt afgelast.

Beste bezoeker van Strips op de Markt,
   
Maandagavond 23 maart werd duidelijk dat de aangescherpte maatregelen
van de overheid ook Strips op de Markt raken. De maatregelen schrijven
voor dat bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. We zien ons dan ook
genoodzaakt ons jaarlijkse stripfestival af te gelasten. Zoals het er
nu naar uitziet is er op de kalender ook geen nieuw moment later dit
jaar waarop de beurs kan plaatsvinden.
   
Wij vinden het - behalve zelf - ook voor onze standhouders, tekenaars
en bezoekers zeer jammer maar stellen uiteraard de gezondheid van
iedereen voorop.
   
   
We zullen onze standhouders en gasttekenaars de komende dagen nog
apart benaderen.
   
Namens de organisatie van Strips op de Markt wensen we jullie een
goede gezondheid toe en we hopen elkaar volgend jaar weer te treffen!
   
Christien, Marco, Mathieu, Peter, Teus

Covid-19 (Coronavirus)

Beste bezoeker van Strips op de Markt

Uiteraard houdt ook de organisatie van Strips op de Markt zich bezig met de gevolgen van de uitbraak van het Coronavirus. Omdat onze beursdatum (3 mei) nog niet in het huidige tijdsblok valt waarvoor verscherpte maatregelen gelden, wachten wij met het nemen van een besluit over het wel of niet doorgaan van onze beurs. Zodra daarover meer duidelijkheid bestaat nemen we uiteraard onze verantwoordelijkheid en zullen dit ruim voor tijd aan u laten weten.

Voor nu; hopelijk tot 3 mei en blijf gezond.

De organisatie van Strips op de Markt


Covid19_corona

Robert van der Kroft, striptekenaar maar ook muzikant

Wist jij DIT? Robert van der Kroft, muzikant en bovenal tekenaar van o.a. de bekende strips 'Sjors & Sjimmie' en 'Claire' treedt op vrijdag 6 maart op met zijn band DIT in StudioGonz. En uiteraard is hij op zondag 3 mei van de partij bij Strips op de Markt om zijn tekenwerk te signeren. Maar of hij dan ook muziek gaat maken...?


Band_Robert_1
Foto: Facebookpagina DIT

Alexander de Grote komt naar Gouda

Zondag 3 mei komen ze naar Strips op de Markt in Gouda: Bart Proost en Barcas, vooral bekend van de reeks Alexander De Grote. Ze zijn al aan het nadenken over unieke prenten in beperkte oplage, die tijdens Strips op de Markt verkrijgbaar zal zijn.

Vloek van Poseidon

Bart en Bart

Hein maakt tekening voor de poster, flyer en bieretiket

Het is een goede gewoonte, onze hoofdgast maakt een tekening voor de poster/flyer en het bieretiket. En die laten we graag zien. De tekening van Hein voor het bieretiket houden we nog even geheim.

Poster en flyer voorkant Hein de Kort

Wie is onze hoofdgast?

De hoofdgast van Strips op de Markt 2020 is bekend! Dit jaar zal Hein de Kort het festival verblijden met zijn komst. Hein staat bekend als 's lands meest productieve striptekenaar. Je kent ‘m misschien van ‘Korte grappen’, ‘Eikels’, ‘Dirk en Desiree’. Zijn strips verschijnen tegenwoordig o.a. dagelijks in Het Parool, onder de noemer ‘Piet en Riet van de buis’. In 1992 ontving hij de Stripschapprijs voor zijn hele oeuvre. Zijn meest recente album is ‘De wereld volgens Hein de Kort’, wat hij uiteraard in Gouda zal signeren!Markt_striptekenaar

De website van Strips op de Markt maakt gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben wij uw toestemming nodig. Klik op akkoord om door te gaan.