HET stripfestival van Gouda en omgeving!

Inschrijving Strips op de Markt 2023

De inschrijving voor standhouders is geopend. Klik hier!

Goudse verhalen: Strips op de Markt

Gouda heeft 750 jaar stadsrechten. Dit viert Gouda met vele activiteiten, evenementen maar ook met mooie verhalen. Lees hier het verhaal van Strips op de Markt of klik op het logo hieronder.
Logo Goudse verhalen


Bekijk de foto's

Wat een prachtige dag was het zondag 1 mei op de Goudse markt! Bekijk hier de foto's of klik op de foto hieronder.

DSC_0782

Originele tekening Gouden Geheim

Dit is een originele tekening van pagina 3 uit het stripalbum ' Het Gouden Geheim' , getekend door Franky Drappier. Het origineel is een van de tientallen speciale strip-items die worden geveild tijdens de stripveiling op 1 mei op de Markt in Gouda. De veiling start om 13.30 uur, kavels bezichtigen kan vanaf 13.00 uur.

Bekijk de veilinglijst en bied mee op 1 mei: klik hier of op de foto.

Pagina_Gouden_geheim

Speciale aanbieding Gouds Stripbier

Da’s lekker nieuws zo aan het begin van het weekend: op 1 mei hebben we een speciale aanbieding van flessen Gouds Stripbier van voorgaande jaren. VIER FLESSEN VOOR 10 EURO! (of los 3,50 p.stuk)

Met speciaal ontworpen etiketten van o.a. Jan Kruis, Toon van Driel, Carel Chambré, René Windig zijn het echte collector’s items. En met een beetje mazzel, is het bier ook nog lekker! Kom zondag langs bij de infokraam!

Stripbier

Waar signeren de tekenaars?

Waar kun je zondag Hein de Kort vinden en vele andere tekenaars? Op de Goudse markt in de Burgerhal (Stadhuis)

Locatie_tekenaars
Klik op de afbeelding voor de locatie in Google Maps

Anco Dijkman

Speciaal voor Strips op de Markt heeft Anco in een beperkte oplage een speciale beurs wikkel gemaakt voor Scarlet Edge. Anco zal te vinden zijn in de Personalia stand, samen met Rutger Gret.

Anco_cover

Prinses Simone

Je zult maar de dochter van de Koning zijn! In deze (Tina) strip van Robbert Damen lees je over alle avonturen van Prinses Simone, kroonprinses van het bergstaatje Eenderland.

Tijdens Strips op de Markt kun je de speciale beurseditie van het nieuwe album (deel 4) inclusief prent bemachtigen. Beperkte oplage!

Cover Prinses Simone

Martin Lodewijk

Helaas heeft Martin Lodewijk zich vandaag, 26-04-2022, afgemeld voor Strips op de Markt.

Gouds Stripbier editie 2022

Hein de Kort en Strips op de Markt: dat zijn de beste VRIENDEN! Want op 1 mei is Hein de Kort niet alleen onze stripburgemeester, maar hij ontwierp ook het etiket van het Gouds Stripbier van 2022, dat op die dag te koop zal zijn voor 7,50 per fles (0,75 cl).
Het bier is gebrouwen door onze Haagse VRIENDEN van EIBER Bier. Het is een lekker doordrinkbaar donker bier, vol van smaak, gebaseerd op het Haagsche Hopje.

Gouds Stripbier 2022

Ontmoet jouw favoriete stripfiguur in de meivakantie

Op de foto met Geronimo of Lucky Luke? Geschminkt worden als superheld? Op 1 mei kan het allemaal op de Goudse Markt! En voor de ouders is er ook genoeg te beleven: stripbeurs, tekenaars, Gouds stripalbum, Gouds Stripbier, et cetera. Van 10-17 uur, gratis toegang!

stripfiguren

Het Gouden Geheim

Een must voor elke Gouwenaar! 'Het Gouden Geheim' is een uniek stripverhaal vol spanning, humor en Shakespeare samengebald tot een meeslepend epos over het ontstaan, de groei en historie van Gouda!

  • Op 1 mei start de verkoop tijdens Strips op de Markt.
  • Het album kost slechts 7,95. Er is (alleen dan!) ook een editie met prent te koop voor 8,95. Zolang de voorraad strekt!

Vier vrienden raken intens verwikkeld in een spannend complot. Tijdens hun zoektocht ontdekken zij de waarheid over henzelf, een mysterieus graf en het langste stripverhaal ter wereld.


gouda750jaar strips op de markt stripalbum voorpagina het gouden geheim-CB_ZOGOUDS

Presentatie Het Gouden Geheim

Het mag bekend worden! Het Gouden Geheim is te koop op 1 mei tijdens Strips op de Markt. Woensdagavond 20 mei 2022 was de officiële presentatie van het album en werd het eerste exemplaar aangeboden aan Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda. Klik hier voor een filmpje.

GG_003

GG_01

GG_002
Foto's: Strips op de Markt: Peter Boersma

Dick Heins

Dick Heins kennen we van onder andere van tekeningen voor de legpuzzels van Studio Jan van Haasteren en van een veelheid aan strips voor o.a. Eppo Stripblad en de serie '40 hours'. Dick is op de eerste zondag van mei aanwezig om te signeren bij Strips op de Markt!

Dick Heins
Foto: Strips op de Markt

Eric Heuvel en Willem Ritstier

Eric Heuvel en Willem Ritstier (Ritstier Art) sloegen onlangs de handen ineen voor de superspannende strip Jeff Rylander. Speciaal voor Strips op de Markt tekende Heuvel een mooie genummerde prent die samen met het nieuwste album 'Paniek op Curaçao' alleen bij ons in Gouda te koop zal zijn op 1 mei! Uiteraard zijn de heren er om te signeren. Je kunt alvast voorintekenen op de beurseditie, om zeker te zijn van een exemplaar,
reserveer hier.

Jeff_Rylander_cover
Afbeelding: album cover (Eric Heuvel)

De stripburgemeester

Op zondag 1 mei is Hein de Kort de Goudse stripburgemeester! Cartoon gepubliceerd in Het Kontakt - Goudse Post.

GP2022W15_stripsopdemarkt-2
Cartoon: Peter Boersma

Irene Berbee

@ireneberbee komt dit jaar ook naar Gouda om haar albums ' Ulfberht' , waaronder de luxe , genummerde Dossier editie, en 'Meander' en 'Schots en Scheef' te signeren.

Irene Berbee

Mario Boon

'Onze Oorlog' van tekenaar Mario Boon Comic & Illustration art vertelt het verhaal van verzetsman Piet Swijsen en Karel Verstoffelt, Oostfronter en bewaker in het Auffanglager Breendonk, en hoe ze ondanks hun diametraal andere levenslopen tijdens de Tweede Wereldoorlog toch een gemeenschappelijke verstandhouding hebben in de bokssport.
Dit verhaal is mede gebaseerd op ware gebeurtenissen tijdens en na de SS-razzia in Sint-Truiden ( België ) op 25 mei 1943.
Mario Boon is aanwezig, met zijn net verschenen album, tijdens Strips op de Markt op zondag 1 mei in Gouda.

Onze Oorlog - Mario Boon

Meer tekenaars

Het wordt echt volle bak met tekenaars op 1 mei. Daar moet je dus bij zijn!
O.a. Marq van Broekhoven, Danker-Jan Oreel, Hennie Vaessen en Willem Vleeschouwer houden de pen/penseel/potlood in de aanslag! Klik hier voor het volledige overzicht van tekenaars.

Tekenaars Strips op de Markt

Robert van der Kroft

Sjors en Sjimmie, Claire, Droppie Water... we kennen zijn strips allemaal wel! Tekenaar Robert van der Kroft kan uiteraard niet ontbreken op de 14e editie van Strips op de Markt. Robert tekende het etiket van het nieuwe bier van De Nieuwe Brouwerij uit Gouda. Wij maakten daar een mooie prent van, die hij zal signeren!

Robert van der Kroft

Sytse Algera en Patrick Van Oppen

Sytse Algera en Patrick Van Oppen komen op 1 mei signeren in Gouda. Je kent ze misschien o.a. van de boeiende reeks ' 24/7' die draait om de helden van de politie.
Het bestrijden van de misdaad is ook de belangrijkste opdracht van de zwerver annex superheld 'Anders-man', creatie van tekenaar Ralph Dikmans . Maar of dat altijd goed gaat? Ook Ralph is op 1 mei aanwezig met zijn boeken!

277747442_5071107432977287_4853177453779787069_n

277796407_5071124499642247_1263729376240917698_n

Dutch Lucky Luke

Het lijkt al een beetje traditie te worden: geen editie meer van Strips op de Markt zonder de Dutch Lucky Luke! Ook dit jaar is hij aanwezig in Gouda, en als tekenaar Rutger Gret signeert hij ook nog zijn album 'Een goed begin is...een hoop werk' in een speciale beurseditie, genummerd en met exclusieve prent, bij de stand van Uitgeverij Personalia.

Dutch Lucky Luke
Foto: Strips op de Markt, Peter Boersma

Alexander de Grote komt naar Gouda!

Alexander De Grote komt naar Gouda! Zijn tekenaars Bart Proost en Benjamin Barcas komen op 1 mei signeren in vol ornaat. Dat wordt een historische dag!
Kom je langs, dan kun je meteen een goedgevulde map scoren met daarin o.a. een gesigneerd album en een kalender. En twee genummerde prenten, exclusief getekend voor Strips op de Markt!


Alexander de Grote

Laat je schminken tijdens Strips op de Markt

Bij de kraam van Artefx (tegenover de infokraam van Strips op de Markt) kan iedereen zich laten schminken als Superheld! Wordt Spiderman, Batman, Mega Mindy of Bambi in een oogwenk! (Kinderen gratis)

Stadstekenaar010 komt naar Gouda

Stadstekenaar010 Jeffrey de Bruin komt naar Gouda. Op zondag 1 mei 2022 zal hij aanwezig zijn tijdens Strips op de Markt. Jeffrey tekent stadsgezichten. Zijn stijl wordt beïnvloed door strips, urban sketching en illustraties. Een leuk weetje: Jeffrey is geboren in Gouda.

Stadstekenaar010
Afbeelding: Jeffrey de Bruin

De website van Strips op de Markt maakt gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben wij uw toestemming nodig. Klik op akkoord om door te gaan.