HET stripfestival van Gouda en omgeving!

Sytse en Patrick

Ook dit jaar zijn ze weer aanwezig: Sytse Algera en Patrick van Oppen! Dit jaar hebben ze een speciale beursuitgave van Vluchtelingen bij zich. Wees er snel bij want deze oplage is gelimiteerd: 25 stuks!

Roze portfolio 2018

De speciale 'Roze Portfolio 2018' ligt hier op de tekentafel (zie foto) Mis 'm niet en koop deze speciale portfolio op zondag 6 mei tijdens Strips op de Markt. Te koop bij de infokraam.

RZ_portfolio_2018
Een exemplaar reserveren? Stuur een mailtje naar christien@stripsopdemarkt.com

Bericht voor onze bezoekers en gasttekenaars

Na 11 jaar te hebben samengewerkt met de Burgerhal gaat de organisatie van Strips op de Markt dit jaar een ander onderkomen betrekken. In restaurant Koeien en Kaas brengen we op 6 mei een belangrijk deel van onze tekenaars onder. We hebben daar de beschikking over een ruime bovenverdieping alwaar de tekenaars hun albums van een tekening en signatuur zullen voorzien. Het adres van Koeien en Kaas is Achter de Waag 20, direct grenzend aan de Markt. Het restaurant ligt naast Café-restaurant De Zalm waar de andere helft van onze tekenaars die dag verblijft. We hebben er vertrouwen in dat de samenwerking succesvol zal zijn en onze bezoekers hun weg naar Koeien en Kaas weten te vinden.


koeienenkaas-gouda_logo

Nudiske deel 2

Marc Scherbateyev, tekenaar van Nudiske, zal tijdens Strips op de Markt, het nieuwe deel presenteren! De Titel van Nudiske deel 2 is 'Minder van hetzelfde'.


Nudiske deel 2 Minder van hetzelfde

Strips op de Markt in het stripjournaal!

Beluister zeker even deze podcast. Onze PR medewerker Teus, geeft een interview over de komende editie van Strip op de Markt.

Karikaturist Fer Laurens

Wat is Strips op de Markt zonder karikaturist Fer Laurens! Ook dit jaar zijn wij blij dat hij er weer is! Laat zondag 6 mei een mooie karikatuur van u maken, klaar terwijl u wacht!

Karikaturist Fer Laurens

Unieke veilingkavel!

Strips op de Markt heeft ook dit jaar weer traditiegetrouw een stripveiling! De veilinglijst maken wij zeer binnenkort bekend! Onze gast, Rutger Gret (Dutch Lucky Luke) heeft deze drie fraaie Lucky Luke tekeningen gemaakt. Hebben? Dat kan! Biedt dan mee op dit kavel tijdens de stripveiling!

Lucky_Luke_drieluik_veiling
Vlnr: Jolly Jumper, Lucky Luke en Rataplan.

Nieuwe Claire!

De nieuwe Claire - deel 29: Maak Plaats! - is voor het eerst tijdens Strips op de Markt verkrijgbaar! En natuurlijk met een mooie (hand)tekening erin van Robert van der Kroft!

Cover-Claire

Urbanus en Lucky Luke

Urbanus en Lucky Luke, als dat maar goed gaat zondag 6 mei…..

Urbanus_vs_Lucky_luke_FB
Cartoon: Peter-B 2018

Roze porfolio en meer

Een aantal gasttekenaars is gevraagd een tekening in het kader van Roze Zaterdag te maken. Uit de vele verrassende inzendingen heeft het bestuur van Roze Jaar Gouda een selectie gemaakt. Deze thematische tekeningen verschijnen in een beperkte oplage in speciale portfolio.

Eerder lieten we alvast de tekening zien van
Eric Heuvel. Nog eentje zien?


RZ_portfolio_dick_heins
De bijdrage van Dick Heins.


In de krant!

Schermafbeelding 2018-04-04 om 09.12.01

Klik op de foto om het artikel te lezen.

Strips op de Markt en Roze Zaterdag

Dit jaar komt de Roze Zaterdag naar Gouda! Strips op de Markt gaat hieraan aandacht besteden. Er zal een speciale portfolio verschijnen met thematische tekeningen, gemaakt door een deel van onze gasttekenaars. Deze speciale portfolio is te koop tijdens Strips op de Markt zondag 6 mei.

Binnenkort meer informatie over deze speciale portfolio.


MAIL KLEINAlvast een bijdrage zien van één van de tekenaars?
RZ_portfolio_eric_heuvelAnimatiefilm Urbanus

De Belgische komiek Urbanus werkt aan zijn eerste animatiefilm. Volgens Belgische media gaat de bioscoopfilm, die De Vuilnisheld heet, 27 februari 2019 in première.

De film komt voort uit de populaire stripreeks over Urbanus die de komiek al meer dan dertig jaar maakt met tekenaar Willy Linthout. Er verschenen tot nu toe ruim 175 albums waarvan tien miljoen exemplaren zijn verkocht. De Belgische komiek zal de stem van zijn eigen personage inspreken; daarnaast zijn in de film onder meer acteurs Sven De Ridde en Frances Lefebure te horen. De animatie wordt geregisseerd door Vincent Bal. In De Vuilnisheld sluiten de bewoners van Tollembeek, de woonplaats van Urbanus en zijn getekende alter ergo, een lucratieve deal met een schimmige Rus die tegen forse betaling gevaarlijk afval in de stad mag storten. Urbanus is groot voorstander van de deal, omdat hij dan eindelijk een verlovingsring voor Juf Pussy kan kopen.

Bron:
nu.nl

Grueson deel 3 van Yan Gevuld

Grueson deel 3 zal te koop zijn tijdens Strips op de Markt

Net zoals delen 1 en 2 terug 80 pagina's absurde humor in korte verhalen, in
zwart en wit zoals dat hoort bij zwarte humor! De beursprijs van deel 3
bedraagt 12,50 euro.

3E-cover-px500

montage-px500

Gouds Stripbier editie 2018

Het Gouds Stripbier editie 2018 is zondag 6 mei verkrijgbaar bij onze infokraam!
Hier alvast een exclusieve preview van het etiket ontworpen door Willy Linthout.

Bier_etiket_2018_preview

Cosplayers

Cosplay, is helemaal hot en heel gaaf om te zien! Weet je het nog? Cosplay Vanne als Elsje in 2016?

Vanne en Gerben Valkema

Heb je deze cosplayers gezien vorig jaar? (Zie foto hieronder) Heb je ze gemist? Dan hebben we goed nieuws, ook dit jaar zijn ze er weer!

Cosplay 2017 Strips op de Markt

Ook dit jaar hebben we een extra bijzondere gast: 'Dutch Lucky Luke'
(Rutger Gret) Ontmoet de Nederlandse Lucky Luke!

Cosplay 'Dutch Lucky Luke'
En Urbanus dan? Ja die komt ook! Niet de echte, maar stripfiguur Urbanus!

Nieuwe flyer

We gaan weer flyeren binnenkort, alvast even zien?

Flyer_2018