HET stripfestival van Gouda en omgeving!

Een terugblik door De Stripvlogger

Update Dick Matena

Update: Dick Matena heeft bij ons aangegeven dat hij om gezondheidsredenen helaas toch niet naar Gouda kan komen.

Update

Update: helaas komt Geronimo niet!

Van 10 tot 5

Van 10 tot 5

The Gouda Shop

Morgen is er voor het állereerst een echte Gouda Shop kraam op een evenement!

De Puzzelman

Goed nieuws voor de liefhebbers van legpuzzels in allerlei formaten: De Puzzelman (Eric Dilles) komt weer naar Gouda op zondag 7 mei 2023 en zal zijn wagen weer op de Goudse Markt parkeren. Een wagen vol met heel veel fraaie puzzels en strips van Suske en Wiske tot Jan van Haasteren!


18278965_1360362297385171_6146779954112549640_o

Bertha-12 signeert


bertha 12 signeert


Het Gouden Geheim

Strips op de Markt

Beursaanbiedingen HUM!

Uitgeverij HUM! Is komende zondag te vinden op de Goudse markt met een aantal leuke beursaanbiedingen. Check ze hieronder:

  • De man die Chris Kyle doodde 1 + 2 (Brüno) € 19,95
  • Junk 1+2 (western, Brüno) € 18,95
  • Inspecteur Bayard Pas op voor de Yorg + Alarm in Zyklopolis (Olivier Schwartz) € 18,95
  • Tex Willer Het teken van Yama (330 pagina's) € 12,50
  • Torpedo deel 5 + Kraken (Jordi Bernet) € 18,95
  • Maankanaal + Het laatste beeld (Fred) € 19,95
  • Satania 1 + 2 (Kerascoët) € 18,95

Plus nog enkele andere verrassingsaanbiedingen.

Kom zondag naar Gouda

Miss Greene deel 3 speciale beursuitgave

Miss Greene deel 3 van Walterell (pseudoniem van Walter Laureyssens) in een oplage van slechts 10 stuks! Hebben? Kom dan zondag naar de stand van Comic Watch.

Miss_Green
Cover van de speciale Strips op de Markt beursuitgave

Luthon-Höge schetseditie

Nog meer speciale edities: Luthon-Höge schetseditie met Strips op de Markt vermelding! Zondag 7 mei verkrijgbaar bij onze infokraam.

Luthon_cover

Speciale uitgave Mijntje!

Komende zondag: Strips Op de Markt in Gouda! Met: een speciale beursuitgave van Mijntje!
(Inhoudelijk hetzelfde als Deel 1: Uit de Kast; maar met nieuwe cover)
Verkrijgbaar bij onze infokraam.

Mijntje

Gouds Stripbier

Twee Goudse stripbieren zijn zondag 7 mei verkrijgbaar. Met etiketten van @evertkwok en Marc Verhaegen! EIBER Bier

Stripbier_2023

Ralf van der Hoeven en Hum

Kan het nu officieel bevestigen. Ik ben samen met Uitgeverij Hum bij de Strips Op de Markt in Gouda aankomende 7 Mei. Het is voor de eerste keer dat ik de markt bezoek. Word een leuke ervaring.

Hum

Ontmoet Lucky Luke

Heb je Rutger Gret gemist vorig jaar? Dan heb je dit jaar een nieuwe kans! Wij zijn blij te mogen melden dat hij weer naar de Goudse Markt komt: Rutger Gret oftewel de 'Dutch Lucky Luke'!

Dutch Lucky Luke
Foto: Strips op de Markt

Man met snor en banaan

Wie wil er nou niet een origineel Evert Kwok schilderij? Deze exclusieve ‘Man met snor en banaan’ (40x50 acryl op canvas) is dit jaar speciaal gemaakt voor Strips op de Markt en is een van de hoogtepunten van de stripveiling op 7 mei op de Markt in Gouda. De veiling start om 13.30 uur, kavels bezichtigen kan vanaf 13.00 uur.

Bekijk de veilinglijst met alle kavels en bied mee op 7 mei.


Kwok_schilderij

Debuutalbum Richard Raaphorst

Zondag 7 mei om 12.00 uur wordt het debuutalbum gepresenteerd van de GOUDSE filmmaker en striptekenaar Richard Raaphorst. Uiteraard is de tekenaar zelf aanwezig. Zorg dat je erbij bent op de Markt!
De verkoop start al om 10.00 uur, de eerste 75 kopers van de hc editie ontvangen van Uitgeverij L een exclusieve prent van Raaphorst en een prent van Romano Molenaar die ook deze speciale omslag tekende. Romano is aanwezig vanaf 11.30 uur.

Richard Raaphorst cover

De veilinglijst is bekend

Een bekend onderdeel van Strips op de Markt is de stripveiling. (13:30 uur) Download de veilinglijst hier. (pdf)

Nog een primeur!

Strips op de Markt voor de 15e keer

Gratis Evert Kwok-bananenijs!

Vandaag feliciteren wij onze hoofdgast Evert Kwok met zijn 20-jarig bestaan! Al 20 jaar droge humor, woordgrappen en natuurlijk... bananen! Op zondag 7 mei gaan we dit jubileum uitgebreid vieren! Zorg dat je om 12.00 uur op de Markt bent, want vanaf dan trakteren we, samen met David's Gelato, de eerste 100 klanten op bananenijs! Op=op!

Gratis bananenijsje

Dick Matena

Update: Dick Matena heeft bij ons aangegeven dat hij om gezondheidsredenen helaas toch niet naar Gouda kan komen.


dick-matena_cover

Goudse wereldprimeur bij Strips op de Markt!

Richard Raaphorst is een Goudse filmmaker die werkt met groten der aarde, zoals Paul Verhoeven, Jacky Chan, Terry Gilliam, David Fincher en regisseur Jean van de Velde. Richard heeft zich gespecialiseerd in het regisseren en produceren van horrorfilms.

Zijn idee voor de film 'Worst Case Scenario' werkte hij uit in de vorm van een schitterende graphic novel van maar liefst 144 pagina's, die op 7 mei zal worden gepresenteerd en verkocht tijdens Strips op de Markt Gouda. Ook is een speciale beurseditie verkrijgbaar!

Het horrorverhaal gaat over twee kinderen die vechten tegen een leger van angstaanjagende figuren, die uit de dood zijn opgestaan vanuit de vergeten bunkers uit de Tweede Wereld Oorlog. Half zombie, half robot, maar nog steeds nazi’s….


Raaphorst


20 jaar Evert Kwok

Binnenkort verschijnt de gloednieuwe verzamelbundel van Evert Kwok, De 150 beste woordgrappen! Een dikke hardcover bundel met de beste cartoons uit 20 jaar Evert Kwok. Het boek wordt feestelijk gepresenteerd tijdens de Boekpresentatie / Bananenborrel in Amersfoort op 20 april. Van harte welkom!

En natuurlijk volop verkrijgbaar tijdens
Strips op de Markt Gouda 2023! De makers van de strip zijn aanwezig als hoofdgast op het evenement, dus je kunt je boek daar ook laten signeren!

Kwok_boek

Nieuw deel van Nicky Saxx!

Laat je schminken tijdens Strips op de Markt

Ook voor de kids is er wat leuks te doen: laat je schminken tot stripfiguur, superheld of iets anders. Gratis voor kinderen! Waar? Vlakbij onze Infokraam.

Schminken
Afbeelding: nl.freepik.com

Het beest is los!

Het beest is los in Gouda! Op zondag 7 mei zal striptekenaar Marc Verhaegen aanwezig met zijn spraakmakende graphic novel. Op het evenement is een speciale beursuitgave te koop met een voorproefje van het nieuwe deel van 'Het beest is los'. Deel 2 is getiteld 'Alle donders'. Het eerste deel is ook nog verkrijgbaar met een speciale omslag, exclusief op 7 mei. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt een van de twee nieuwe Goudse stripbieren een etiket van zijn hand.

Beest

Van 9 tot 5 komt naar Gouda

De heftigste kantoorstrip van Nederland en Vlaanderen, Van 9 tot 5, komt naar Strips op de Markt, gast!
De liefhebbers weten het al: deze dagelijkse strip neemt het kantoorleven onder de loep en de vetste cliches, de grootste lulligheden en de meest bizarre situaties komen voorbij. Tekenaar Dirk van der Wiel is zondag 7 mei aanwezig, je kunt zijn nieuwste boek kopen en laten signeren!

9-5_gouda

Ontmoet de tekenaars

Ook dit jaar weten veel top striptekenaars de weg naar Gouda te vinden. Natuurlijk kom je Tjarko Evenboer en Eelke de Blouw van Evert Kwok, onze hoofdgast, tegen. En wat dacht je van: Romano Molenaar, Irene Berbee, en Erik Kriek.
Het laatste nieuws is dat Dick Matena ons evenement met zijn komst zal verblijden!
Bekijk alle tekenaars die zich al hebben aan gemeld, klik hier. De lijst wordt de komende tijd continu aangevuld, dus check regelmatig!

Tekenaars_uitgelicht

Strips op de Markt, zondag 7 mei.

Strips op de Markt Gouda, daar moet je geweest zijn! Op (koop)zondag 7 mei kun je je strip ophalen bij zo'n 100 (!) verschillende kramen op de Goudse Markt. Op onze drukbezochte buitenmarkt vind je dat ene album dat jouw collectie compleet maakt, of die speciale comic waar je al jaren naar op zoek bent. En uiteraard zijn er veel striptekenaars, die graag een tekening voor je maken!  Ps: wil je zelf een kraam huren? Er is nog plek, dus neem snel contact met ons op!  
 

Geronimo Stilton

Update 6-5-2023: helaas komt Geronimo niet.


Geronimo Stilton ken je vast wel van de beroemde boekenserie. Geronimo zal aanwezig zijn tijdens Strips op de Markt zondag 7 mei 2023. Leuk voor jong en oud! Hij signeert zijn boeken en kinderen kunnen een gratis button maken of een leuke kleurplaat. Bij slecht weer is er een tent!

Familie StiltonShoefongfong

De website van Strips op de Markt maakt gebruik van cookies. Voor het plaatsen van sommige cookies hebben wij uw toestemming nodig. Klik op akkoord om door te gaan.